• Català

Projectes

Aquest espai serveix com a portfoli digital per donar a conèixer projectes desenvolupats per nosaltres que, alhora pot donar una idea de com podem treure profit per la teva empresa.



Com lliurar un arxiu per imprimir

1 de desembre de 2016

La manera correcte d’entregar un arxiu a l’impremta per la seva posterior impressió (ò set o Digital) és elaborant un PDF correctament.

Un PDF ben generat contindrà tots els elements necessaris per imprimir amb èxit un treball. En una situació ideal, l’arxiu PDF es crearà dins d’una aplicació d’edició professional, InDesign de Adobe o QuarkXPress.

Un PDF correcte es basa en un arxiu de qualitat d’una aplicació nativa, del que ens assegurarem que contin- gui sangrats, imatges en l’espai de color correcte, fonts de qualitat, i colors especials anomenats de forma adequada.

marges de seguretat per crear un arxiu a la cara i al dors

1. IMATGES

Els problemes més comuns en els PDF els plantegen les imatges situades en un espai de color incorrecte, amb una ressolució inadequada i amb una excessiva sobrecompressió.
Per tant, totes les imatges, líneas, fondos i textes, tenen que estar en CMYK o en tinta especial (de nida a ser possible com a PANTONE), mai en RGB. La ressolució adequada per la lineatura de trama utilitzada per les impremtes d’òfset és de 300 dpi, tenint en compte que si es redimensiona l’imatge en el programa de maquetació la ressolució cambiarà, aumentant o reduint el seu valor.

Les imatges que aniran destinades a una impresora Digital poden ser de 72 a 254 dpis, tenint en compte que a 72 punts tindrem el límit de qualitat acceptable i en 254 el màxim.

Les imatges a les que s’hi aplica massa compressió es veuen afectades en la seva qualitat i això es veurà re exat en el resultat nal, a l’hora d’imprimir. Els dos sistemes de compressió d’ús més comú són el ZIP i JPG. La com- pressió ZIP (que conté les imatges en TIFF) no implica pèrdua i no afecta en absolut a la qualitat de l’imatge. La compressió JPEG suposarà una certa pèrdua, amb el conseqüent deteriorament de la qualitat d’imatge. Per evitar això, farem servir la opció de qualitat màxima al comprimir un arxiu JPEG.

2. FONTS (Textes)

Una de les ventatges del format PDF, és la opció de integrar-hi les FONTS, però cal tenir present, que algunes fonts inclouen restriccions de llicències; això vol dir que no poden integrar-se en un PDF, per això convé assegurar-sen abans de començar a dissenyar un treball de manera molt senzilla creant una pàguina que contingui la font dessitjada i després, exportar un PDF, en aquest cas apareixarà un quadre de diàleg mostrant la possibilitat d’integrar-hi la font en el PDF.

Cal assegurar-se que els textes estan formats únicament per una tinta (negra per lo general) i que no el formen el conjunt de tintes CMYK de la quatricromia, això es pot comprovar en el quadre de diàleg de l’impresora en l’apartat SALIDA.

3. SANGRATS (espais sobrants fora de les marques de tall)

Cal assegurar-se de que s’han creat sangrats adequats (generalment de 3mm) en l’arxiu original i que són presents en el PDF resultant. En els quadres de diàleg d’exportació del PDF que apareixen en l’ Illustrator o l’InDesign, existeixen opcions per a incloure sangrats, normalment aquestes opcions són simètriques, és a dir, 3 mm per banda.

4. UTILITZI ELS PARÀMETRES QUE RECOMANEM

Recordi que un arxiu PDF creat correctament, agafant-se el temps necessari per preparar l’arxiu original, és el principi bàsic per aconseguir un bon producte imprès.



Si t'agrada la nostra feina no dubtis més,
truca'ns ara al 93 560 02 41

CONTACTE

Truca'ns o envia una consulta al nostre formulari.

Tel: 93 560 02 41

Plaça Francesc Macià, 2,
08130 Sta. Perpètua de Mogoda, Barcelona
> Obrir a Google Maps